Principiile Odyssey

"Observați și ascultați copilul pentru că, atunci când vă întreabă "de ce", nu asteaptă doar un simplu răspuns de la voi. De fapt, copilul cere curajul de a găsi mai multe răspunsuri posibile" L. Malaguzzi

O educație pentru viitor 

Am fondat un centru educațional, pornind de la câteva întrebări: Cum va arăta lumea în 2040 când vor termina școala copiii noștri? Cum am putea să-i educăm pentru un viitor pe care nici noi nu-l cunoaștem? A-i educa altfel înseamnă a-i educa pentru lumea în care ei vor trăi, nu pentru lumea în care trăim noi.

Educația pentru viitor începe cu a "asculta" copilul de azi.

Copiii ne vorbesc într-o sută de limbaje: o privire, o mișcare de mânuță, o rostogolire, un desen, o "tolăneală", o privire ațintită în tavan. Copiii nu au nevoie doar să le acorzi atenție, să te uiți înspre ei. Copiii au dreptul să-i "asculți", să te gândești, să-ți provoci mintea și sufletul pentru a le descifra mesajul. Atunci când îl asculți, copilul simte că are valoare, că este respectat, că are un loc în lumea ta.

Respectăm copilul pentru cine este el 

Copilul care pășește în universul Odyssey nu este doar o ființă mică pe care noi o așteptăm cu adevăruri absolute despre lume ci este copilul "Odyssey" care vine la noi cu propriile emoții, trăiri, cu propria creativitate, curiozitate, cu propria imagine despre sine și despre lume. Și noi RESPECTĂM asta!

Educatorul însoțește copilul în învățare

A însoți copilul într-o călătorie a învățării nu înseamnă a-i arăta tu unde trebuie să ajungă, ci a-l ajuta să ajungă acolo unde el simte și vrea să ajungă. Rolul nostru, ca educatori, mai ales în primii ani de viață ai copilului, este să-i oferim tot ce are nevoie pentru a  se descoperi pe sine și universul în care trăiește, arătându-i bucuria, încrederea, siguranța și sprijinul că poate, că are dreptul de a se arăta lumii așa cum este el: curajos, vulnerabil, curios, timid, încrezător, UNIC.

Educația înseamnă RELAȚIE 

Copiii sunt atât de curioși, atât de bucuroși de ceea ce descoperă încât, uneori, ne invită alături de ei în această călătorie a învățării. Rolul nostru, ca educatori, este să le stimulăm curiozitatea, gândul, emoția, punându-le întrebări, mirându-ne alături de ei. Așa se naște relația, schimbul de energie, fundamental în orice proces de învățare. Relația cu educatorul poate deveni  "cuibul"  în care copilul are curajul să întrebe, să greșească, să se mire, să imite,  să se descopere. Cuibul în care simte că poate fi LIBER să se arate lumii.

Copilul are dreptul "să știm" ce înseamnă educația 

Copilul vine pe lume cu harul de a învăța și de a cunoaște. Este minunea naturii umane, pe care noi, uneori, o uităm. Educația nu înseamnă a privi mintea copilului ca pe un bol de sticlă pe care noi, adulții, îl umplem cu ceea ce noi știm despre lume. Educația  înseamnă descoperirea și creșterea a ceea ce copilul are deja întipărit în ADN-ul lui: dorința imensă de a explora lumea , de a se cunoaște pe sine și de a da un sens propriei experiențe de învățare.

Parinte drag, te invitam sa ne cunosti!

Te invităm la o discuție și o limonadă! Îți povestim despre cum vedem noi educația, ne povestești despre copilul tău. Poate, vom simți că, împreună, putem să-i oferim copilului tău educația care-l pregătește pentru viitor.

Adresa

Odyssey Reggio Inspired Kindergarten

Strada Vlad Țepes, nr.14

Pipera, Voluntari

Contact

Telefon:0749.52.55.50

Email: office@odysseyedu.ro

Program

Luni-Vineri

8-30am to 6-00pm

Sâmbăta

9-00am to 2-00pm

(ateliere copii, proiecte)